
Frequently Asked Questions 

Requests for Exemption from Electronic Payment Requirement 

 

1. Since all of our agency funds are already disbursed by the Treasurer’s Office, do we need to do 
anything with this Exemption Request Form?  
 
The Treasurer’s Office processes payment records in the manner specified in the record initiated 
by the agency.  State agencies can specify that payments be made with a paper warrant (check), 
or with an ach (a form of electronic funds transfer) or wire transfer.  The Treasurer’s Office plans 
to continue processing payment records as they are received.  If your agency must continue to 
process any payments via paper warrant (check), for whatever reason, you will need to request 
an exemption for cause using the specified form. 

 
2. If our agency is just making vendor payments through CORE do we need to request an 

exemption?  
 
Each agency who initiates a disbursement that cannot be processed through an electronic 
payment mechanism must request an exemption.  If your agency will issue a payment to any 
vendor in CORE that does not have the banking information available to select and utilize to 
issue an electronic payment, then you will need to request an exemption pursuant to Section B of 
the Request for Exemption electronic document that has been distributed.  Your request does not 
have to be vendor specific but can address the lack of banking data for certain vendors within the 
CORE vendor system. 
 

3. I have a vendor, program participant, student, beneficiary, taxpayer, etc. who is unable to, or 
doesn’t want to receive or process an electronic payment, should the vendor, program 
participant, student, beneficiary, taxpayer, etc. complete and submit the Electronic Exemption 
Request Form? 
 
No.  Disbursements of public funds are authorized by state agencies consequently exemptions 
are only granted to state agencies.  Each agency making a payment to a vendor, program 
participant, student, beneficiary, taxpayer, etc. with a paper warrant (check) must complete and 
file the Request Form.  The Electronic Payment Exemption Request Form should address payees 
as a group such as vendors who have not provided banking data, students younger than 18 who 
do not have bank accounts and are not eligible for a debit card, beneficiaries who receive a 
multiple payee payment, etc. 
 
 
 



 
4. How can vendors enroll for electronic payment? 

 
Vendors who would like to enroll to receive payments electronically may submit an inquiry to 
Vendor.EFT@osf.ok.gov.  

 
5. Does the requirement in Title 62 Section 34.64.H apply to 700 funds? 

 
Yes, 700 fund payments are examples of payments required by the statute to be disbursed from 
the State Treasury electronically unless the Treasurer has granted an exemption for cause. 

  
6. How can our agency get set up to make electronic payments? 

  
If your agency wants to issue an electronic payment to a CORE vendor that does not have the 
banking information available to select, contact the vendor and encourage them to utilize the 
CORE vendor portal to register to receive electronic funds transfers.  If your agency wants to 
make electronic payments that do not originate in CORE please contact Diedra O’Neil, 
diedra.oneil@treasurer.ok.gov, 522-4256 or Carole Bailey, carole.bailey@treasurer.ok.gov, 522-
4216 with our Banking Services Division.  
   

7. I am having trouble using the Electronic Exemption Request Form, I don’t know what to do with 
the completed form or have another question about the exemption request process what can I do? 
 
Review “Frequently Asked Questions,” submit completed forms and questions to 
Electronic.Payment.Exemption@treasurer.ok.gov. and, if necessary contact Susan Eubanks, 522-
4215, for assistance with the Request Form. 
 
 

8. I have a vendor, program participant, student, beneficiary, taxpayer, etc. whose identity must 
remain confidential, can electronic payments remain confidential? 
 
Yes. Payments can be processed electronically and remain confidential. 
 

 
 


